.... How to Find Your Subject Study Group & Join ....   .... Find Your Subject Study Group & Join ....  

We are here with you hands in hands to facilitate your learning & don't appreciate the idea of copying or replicating solutions. Read More>>

Study Groups By Subject code Wise (Click Below on your university link & Join Your Subject Group)

[ + VU Study Groups Subject Code Wise ]  [ + COMSATS Virtual Campus Study Groups Subject Code Wise ]

Looking For Something at vustudents.ning.com?Search Here

World Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs Current Affairs Mcqs , Pakistan Affairs Mcqs. , JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , F

World Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs Current Affairs Mcqs , Pakistan Affairs Mcqs. , JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

Which from the following countries has no armed forces?

A. Niger
B. Nigeria
C. Iceland
D. Latvia

12. Who is Secretary General of NATO?

A. Lord Ismay
B. Anders Fogh Rasmussen
C. Willy Claes
D. Hillary Clinton

13. 2016 Olympics will held in ________.

A. London
B. Rio de Janeiro
C. Doha
D. Beijing

14. 2022 FIFA world cup will held in _________.

A. Qatar
B. Russia
C. UK
D. not decided yet

15. European Union has __________ member states.

A. 27
B. 28
C. 39
D. 30
16. The Euro currency is used by __________ countries.

A. 17
B. 18
C. 19
D. 20

17. “Kashmir” is a disputed area between __________.

A. India and Sri Lanka
B. India and Bangladesh
C. India and Pakistan
D. Bangladesh and Pakistan

18. “Northern Cyprus” is a disputed area between __________.

A. Cyprus and Czech Republic
B. Cyprus and United Kingdom
C. Cyprus and Greece
D. Cyprus and Turkey

19. The secretary general of OIC is _________.

A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu

20. The official languages of NATO are ___________.

A. English and French
B. English and German
C. English and Spanish
D. English, French and German

ANSWERS:

11. C
12. B
13. B
14. A
15. B
16. B
17. C
18. D
19. D

. The Taj Mahal in India, was built by Mughal emperor

A. Aurangzaib
B. Shah Jahan
C. Akbar
D. Humayun

22. The Sino-Indian War between China and India was occurred in

A. 1956
B. 1959
C. 1962
D. 1965

23. The 2013 Summer Universiade was held in ________.

A. Moscow
B. Kazan
C. Astana
D. Beijing

24. In London Olympics 2012, the most medals were won by _________.

A. America
B. Russia
C. China
D. United Kingdom

25. The River Thames is located in __________.

A. England
B. Scotland
C. Ireland
D. Finland

26. In London Olympics 2012, the gold medal, in Men’s Field Hockey was won by __________.
A. Germany
B. Holland
C. Australia
D. India

27. The Most populous city in the world is __________.

A. Beijing
B. Buenos Aires
C. Shanghai
D. Tokyo

28. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .

A. Seth Jones
B. John Kerry
C. Richard Holbrooke
D. James Dobbins

29. The secretary general of OIC is _________.

A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu

30. The head of state of the United Kingdom is _________ .

A. Queen Elizabeth I
B. Queen Elizabeth II
C. Queen Elizabeth III
D. Queen Elizabeth IV

ANSWERS:
21. B
22. C
23. B
24. A
25. A
26. A
27. C
28. D
29. D
30. B

31. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .

A. James Dobbins
B. John Kerry
C. Joe Biden
D. John Mccain

32. India has constructed Baglihar Dam on _________ River.

A. Sindh
B. Ravi
C. Chenab
D. Sutluj

33. The first Muslim Nobel Laureate was _________ .

A. Anwar Sadat
B. Dr. Abdul Salam
C. Dr. Muhammad Younus
D. Yasir Arafat

34. Qantas is an airline of __________ .

A. Australia
B. Sudan
C. Malaysia
D. France

35. AFP is a news agency of __________ .
A. Switzerland
B. France
C. Germany
D. Sweden

36. The oldest news agency in the world is _________ .

A. AFP
B. WAFA
C. BBC
D. CNN

37. The headquarter of Transparency International is located in _________.

A. New York
B. Washigton
C. Paris
D. Berlin

38. NATO is a/an __________ alliance.

A. military
B. economic
C. regional
D. cultural

39. The Suez Canal is in __________ .

A. Nigeria
B. Libya
C. Egypt
D. Palistine

40. The Suez Canal connects the __________ .

A. Red Sea and the Arabian Sea
B. Red Sea and the North Sea
C. Mediterranean Sea and the Arabian Sea
D. Mediterranean Sea and the Red Sea

ANSWERS
31. A
32. C
33. A
34. A
35. B
36. A
37. D
38. A
39. C

40. D

  1. World’s oldest operational space launch facility is located in ________.
  1. America
  2. Russia
  3. Kazakhstan
  4. India
  1. The first human who traveled into space was _________ .
  1. Neil Armstrong
  2. Yuri Gagarin
  3. Sergei Korolev
  4. John Glenn
  1. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
  1. America
  2. Canada
  3. Russia
  4. Israel
  1. Which country is the world’s top supplier of weapons?
  2. America
  3. Russia
  4. Israel
  5. Germany
  1. Which from the following countries is NOT the member of BRIC?
  1. America
  2. Russia
  3. China
  4. India
  1. The President of India is __________ .
  1. Sonia Gandhi
  2. Dr. Abdul Kalam
  3. Chidambaram
  4. Pranab Mukherjee
  1. The headquarter of Human Rights Watch is located in __________ .
  1. Washington
  2. New York
  3. Berlin
  4. Brussels
  1. North Atlantic Treaty, that formed NATO, was signed in __________ .
  1. 1949
  2. 1955
  3. 1961
  4. 1967
  1. World War II began by German invasion on __________ .
  1. Russia
  2. France
  3. United Kingdom
  4. Poland
  1. __________ has the world’s largest natural gas reserves.
  1. Saudi Arabia
  2. Iran
  3. Russia
  4. Canada

ANSWERS: 

  1. C
  2. B
  3. C
  4. B
  5. A
  6. D
  7. B
  8. A
  9. D
  10. C
  1. Secretary General UNO Ban-Ki-Mon belongs to __________.
  1. South Korea.
  2. North Korea
  3. Japan
  4. China
  1. Currently, there are __________ member states of the United Nations.
  1. 190
  2. 193
  3. 196
  4. 197
  1. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  1. There are __________ members of SAARC.
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  1. Secretary General SAARC Ahmed Salem belongs to __________.
  1. Pakistan
  2. India
  3. Maldives
  4. Bhutan
  1. Which from the following countries does NOT yeild veto-power?
  1. United States
  2. United Kingdom
  3. Canada
  4. France
  1. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.
  1. Rwanda
  2. Luxembourg
  3. Argentina
  4. Sweden
  1. Al-Jazeera TV Channel belongs to ___________.
  2. Qatar
  3. Kuwait
  4. Egypt
  5. Bahrain
  1. The newest member of the Eurozone is _______.
  1. Lativa
  2. Croatia
  3. Bulgaria
  4. Cyprus
  1. The Iran–Pakistan gas pipeline is also called __________.
  1. friendship pipeline
  2. future pipeline
  3. peace pipeline
  4. unity pipeline

ANSWERS: 

  1. A
  2. B
  3. A
  4. D
  5. C
  6. C
  7. D
  8. A
  9. A
  10. C

This Content Originally Published by a member of VU Students.

Views: 15

See Your Saved Posts Timeline

Reply to This

Forum Categorizes

Job's & Careers (Latest Jobs)

Admissions (Latest Admissons)

Scholarship (Latest Scholarships)

Internship (Latest Internships)

VU Study

Other Universities/Colleges/Schools Help

    ::::::::::: More Categorizes :::::::::::

Member of The Month

1. + ansa

rwp, Pakistan

© 2017   Created by + M.Tariq Malik.   Powered by

Promote Us  |  Report an Issue  |  Privacy Policy  |  Terms of Service