We are here with you hands in hands to facilitate your learning & don't appreciate the idea of copying or replicating solutions. Read More>>
+ Link For Assignments, GDBs & Online Quizzes Solution |
+ Link For Past Papers, Solved MCQs, Short Notes & More |
Assignment no.1 (Lessons 1 – 15)
Question 1: Marks: 3+2=5
a) The mean age of a group of 100 persons was found to be 32.02. Later it was discovered that age 57 was misread as 27. Find the corrected mean?
b) The sum of deviations from an arbitrary value A = 15 for 10 values is 25, find the A.M.
Question 2: Marks: 3+3=6
a) The mean of 200 items is 48 and their S.D is 3. Find the values of and
b) A vehicle going up from Islamabad to Murree consumes petrol at the rate of One liter per 8 km, while going down from Murree to Islamabad one liter per 12 km. Find the average rate of consumption between the two cities.
Question 3: Marks: 4
The S.D of the symmetrical distribution is 5. What must be the value of, and also explain that the distribution will be?
(i) Meso-kurtic
(ii) Platy-Kurtic
(iii) Leptokurtic
Tags:
+ How to Join Subject Study Groups & Get Helping Material?
+ How to become Top Reputation, Angels, Intellectual, Featured Members & Moderators? + VU Students Reserves The Right to Delete Your Profile, If?.
+ http://bit.ly/vucodes (Link for Assignments, GDBs & Online Quizzes Solution)+ http://bit.ly/papersvu (Link for Past Papers, Solved MCQs, Short Notes & More)
+ Click Here to Search (Looking For something at vustudents.ning.com?) + Click Here To Join (Our facebook study Group)STA301 assignment solution 2015
all the answers are right in this solution?
Ap khud himmat kr k group q ni join kr letin dosron ki asry pe bethin hn
Q=1
Mean=∑x/n ........ total age = 32.02*100 = 3202
misread as 27. so subtract 27 from 3202.
3202-27=3175
correct reading is 57 so Add 57 into 3175
3175+57=3232
now new corrected mean = 3232/100 = 32.32 answer
A vehicle going up from Islamabad to Murree consumes petrol at the rate of One liter per 8 km, while going down from Murree to Islamabad one liter per 12 km. Find the average rate of consumption between the two cities. is ka ans kia hoga
kse explain it plz
$\begin{gathered}
\bar X = \frac{{\sum X }}{n} \hfill \\
= \frac{{20}}{2} = 10 \hfill \\
\end{gathered} $
© 2019 Created by + M.Tariq Malik. Powered by
Promote Us | Report an Issue | Privacy Policy | Terms of Service
VU Students reserves the right to delete any profile, which does not show any Activity at site nor has not any activity more than 01 month.
We are user-generated contents site. All product, videos, pictures & others contents on vustudents.ning.com don't seem to be beneath our Copyrights & belong to their respected owners & freely available on public domains. We believe in Our Policy & do according to them. If Any content is offensive in your Copyrights then please email at m.tariqmalik@gmail.com or Contact us at contact Page with copyright detail & We will happy to remove it immediately.
Management: Admins ::: Moderators
Awards Badges List | Moderators Group
All Members | Featured Members | Top Reputation Members | Angels Members | Intellectual Members | Criteria for Selection
Become a Team Member | Safety Guidelines for New | Site FAQ & Rules | Safety Matters | Online Safety | Rules For Blog Post