Latest Activity In Study Groups

Join Your Study Groups

VU Past Papers, MCQs and More

We non-commercial site working hard since 2009 to facilitate learning Read More. We can't keep up without your support. Donate.


1) "That the human being is created in the best of moulds" is a verse from .......

A.Sura al Takathur

 B.Sura al Tin

 C.Sura al Asr

 D. Sura Al Maun


2) The meaning of Bayyinah is --

  A.The Most High

  B.The Night Star

  C.The Clear Evidence

  D.The Overwhelming Event


3) The proper etiquettes for a husband on returning home should first announce his arrival and then enter his house. Select the correct answer.

  A.True

  B.False


4) What does Jahiliyyah mean ?

  A.Peace Treaty

  B.Politeness

  C.Ignorance

  D.None of the above


5) What was the reaction from the elders of Quraysh when Abu Bakr (r.a.) delivered his speech inviting them to Islam ?

  A.They all said "Takbeer" and embraced Islam

  B.They attacked him and his face started to bleed

  C.They ran away from his as they didn't want to hear him

  D.They intelligently questioned him to know more about Islam


6) "Islam has offered marriage counseling to troubled couples for 14 centuries" is a quote from the article "Islamic views on Domestic Violence" What is the name of the magazine it appeared in and who's the author ?

  A.Dr. Maher Hathout in Al Talib magazine

  B.Dr. Ahmed Sakr in Al Talib magazine

  C.Dr. Ahmed Sakr - The Message magazine

  D.Sr. Ama Shabazz - The Message Magazine


7) According to Surah Al-'Asr, man is surely in loss except those:

  A.Who have faith

  B.Who do good works

  C.Encourage one another to follow the Truth and encourage to be steadfast

  D.All of the above


8) What is the basic purpose of Shariah ?

  A.To establish Ma'ruf and remove Munkar from the society

  B.To establish many more good Mosques and Schools

  C.To remove Munkar and establish Mosques and Schools

  D.To establish Ma'ruf and do not worry about Munkar


9) Prophet Muhammad (pbuh) was born into the noble tribe of Quraysh in Makkah in ---

  A.571 CE

  B.610 CE

  C.630 CE

  D.632 CE


10) Which is the correct etiquette of Imam to deliver Friday Khutba ?

  A.He can face toward Qiblah and deliver Khutba

  B.He must face the audience and deliver Khutba

  C.He is at liberty to face the Qiblah or audience

  D.All of the above

Views: 273

Reply to This

Replies to This Discussion

i got seven out of ten

1) b

2)c

3)A

4) D

5) B

6)D

7) D

8) A

9) A

10) B

4th ka "c" nahi hai? shayad...

6 walay ka idea nahi tha..now i got to know..this was informative:)

baki i got 8 marks...if the 4th one is not "C"...m not sure..

Good Knowledge U got Eight out of ten

may be your r right  !! plz tell me if u have  any reference !! 

YES , u r right ! Wikipedia says ""Jahiliyyah (Arabicجاهلية‎ ǧāhiliyyah/jāhilīyah "ignorance") is an Islamic concept of "ignorance of divine guidance" or "the state of ignorance of the guidance from God"""

 

JAZAK ALLAH !!

BARKALLAH 

Allah Barik Fi..

now i also got 9

Very-funny U got Nine V Good

RSS

© 2022   Created by + M.Tariq Malik.   Powered by

Promote Us  |  Report an Issue  |  Privacy Policy  |  Terms of Service