Latest Activity In Study Groups

Join Your Study Groups

VU Past Papers, MCQs and More

We non-commercial site working hard since 2009 to facilitate learning Read More. We can't keep up without your support. Donate.

1) He repeatedly promised during his election campaign to fight the evil and save the genocide in Bosnia. What is his name ?

A.Boutros Boutros Ghali

B.William Jefferson Clinton

 C.John Major

 D.Boris Yelstin


2) What's the translation of Dinul Fitrah ?

 A.Religion of Peace

 B.Religion of Nature

 C.Religious nature

 D.None of the above


3) Who has the most rights on a person after his or her spouse & children ?

 A.Friends

 B.Teachers

 C.Immediate relatives

 D.Distant relatives


4) The maximum amount of Zakat is --

 A.10%

 B.8 %

 C.2 1/2%

 D.None of the above


5) When can the obligatory Friday prayer be substituted with Duhr prayer ?

 A.when there are less than 10 people

 B.when you are just by yourself

 C.when you are too busy to attend Friday prayers at Masjid

 D.when there is no Imam in the area


6) When did Makkah was conquered by Prophet Muhammad ?

 A.20th Ramadhan of 8th year of Hijrah

 B.1st Moharram of 9th year of Hijrah

 C.12th Rabi ul Awwal of 10th year of Hijrah

 D.None of the above


7) Name the Angel who takes our soul away ?

 A.Jibra'il

 B.Mika'il

 C.Izra'il

 D.Israfil


8) How many chapters are there in Quran ?

 A.99

 B.102

 C.110

 D.114


9) Who is the author of the book Morals & Manners in Islam ?

 A.Ghulam Sarwar

 B.Abul Ala Maududi

 C.Marwan Ibrahim Al Kaysi

 D.Ahmed Sakr


10) How many most prominent Prophets are mentioned by name in Quran ?

 A.20

 B.22

 C.24

 D.25

Views: 172

Reply to This

Replies to This Discussion

 1.B

2.B

3.C

4.D

5.B

6.A

7.C

8.D

9.C

10.D

RSS

Looking For Something? Search Below

Latest Activity

© 2022   Created by + M.Tariq Malik.   Powered by

Promote Us  |  Report an Issue  |  Privacy Policy  |  Terms of Service