We are here with you hands in hands to facilitate your learning & don't appreciate the idea of copying or replicating solutions. Read More>>

Looking For Something at vustudents.ning.com? Click Here to Search

www.bit.ly/vucodes

+ Link For Assignments, GDBs & Online Quizzes Solution

www.bit.ly/papersvu

+ Link For Past Papers, Solved MCQs, Short Notes & More


Dear Students! Share your Assignments / GDBs / Quizzes files as you receive in your LMS, So it can be discussed/solved timely. Add Discussion

How to Add New Discussion in Study Group ? Step By Step Guide Click Here.

Assignment
Hibco & Partners, a Quebec-based public accounting partnership, specializes in audit services. Its job-costing system has a single direct-cost category (professional labor) and a single indirect-cost pool (audit support, which contains all costs of the Audit Support Department). Audit support costs are allocated to individual jobs using actual professional labor-hours. Hibco & Partners employs 3 professionals to perform audit services. Management of the company has provided different categories of bonus. It can fixed different level of bonus according to minimum time utilization on job.
The standard time for the completion of a certain job is fixed at 50 hours. Normal wages are paid to the workers according to time rate, which is Rs.20 per hour. The plan of payment of bonus is as under:
For 1st 10% saving in time 20% of time saved
For next 30% saving in time 40% of time saved
For next 20% saving in time 30% of time saved
For balance 5% of time saved
REQUIRED:
1. Compute total earning of Mr. X, Mr. Y and Mr. Z.
2. Mr.X worked 55 hours, Mr.Y worked 40 hours and last Mr. Z worked For 15 hours of professional labor time. Compute the per hour earning of each of professional using bonus rate by segregating them into categories. Explain who worked more efficiently.
3. Why the total earning of employee’s job decrease while an employees worked more efficiently than others (completed task in minimum time).
Note: Provide necessary computations to support your solution

+ How to Follow the New Added Discussions at Your Mail Address?

+ How to Join Subject Study Groups & Get Helping Material?

+ How to become Top Reputation, Angels, Intellectual, Featured Members & Moderators?

+ VU Students Reserves The Right to Delete Your Profile, If?


See Your Saved Posts Timeline

Views: 9853

.

+ http://bit.ly/vucodes (Link for Assignments, GDBs & Online Quizzes Solution)

+ http://bit.ly/papersvu (Link for Past Papers, Solved MCQs, Short Notes & More)

+ Click Here to Search (Looking For something at vustudents.ning.com?)

+ Click Here To Join (Our facebook study Group)

Replies to This Discussion

This is answer is ri

Please guys help me,,, I don't understand where to start & where to finish

O bhai koeee hai.. Kisi aur ko bhi ye assignment mili hai k sirf mujhay hi mili hai

I am not sure whether this solution is correct or not, so plz! plz! plz! friends help me & guide to solve this assignment.

Question 1

Mr. X

Wages Rate per Hour Rs. 20

Time allowed for the job 50 hours

Time Taken 55 hours

Total Earning 55 x 20 = 1,100.00

Mr. Y

Wages Rate per Hour Rs. 20

Time allowed for the job 50 hours

Time Taken 40 hours

Total Earning 40 x 20 = 8,00.00

Mr. Z

Wages Rate per Hour Rs. 20

Time allowed for the job 50 hours

Time Taken 15 hours

Total Earning 15 x 20 = 300.00

Question 2


Mr. X

Bonus Rate= Time allowed – Actual Time taken x 100

Time Allowed

= 50-55 x 100

50

Bonus Rate= -10%

Gross Earning

Basic Pay 55 x 20 = 1,100

Bonus Pay 1,100x -10% = -110

990

Effective Rate of Earning = 990 /55 hours = Rs. 18

Mr. Y

Bonus Rate= Time allowed – Actual Time taken x 100

Time Allowed

= 50-40 x 100

50

Bonus Rate= 20%

Gross Earning

Basic Pay 40 x 20 = 800

Bonus Pay 800 x 20% = 160

960

Effective Rate of Earning = 960 /40 hours = Rs. 24

Mr. Z

Bonus Rate= Time allowed – Actual Time taken x 100

Time Allowed

= 50-15 x 100

50

Bonus Rate= 70%

Gross Earning

Basic Pay 15 x 20 = 300

Bonus Pay 300x 70% = 210

510

Effective Rate of Earning = 510 /15 hours = Rs. 34

Any body can guide how to use the time rate .

Nadia aap ne bonus rate ko basic pay se direct multiply ker diya... jab k question main tu ye kaha hai k for 1st 10% saving in time ho agar tu 20% of time saved bonus dena hai yani 10% saving in time is 50 x 10/100 = 5 hours jis ki amount bani 5 x 20 = Rs. 100 phir is ka 20% bonus dena hai jo k Rs. 20 aata hai aur per unit bonus 20/5 = Rs. 4 hai.

Aur phir isi tarah 30% saving in time

15 hours @ Rs. 20 = Rs. 300 x 40% = Rs. 120 Bonus Amount

Bounus Amount per Hour = 120/15= Rs. 8

Aur phir isi tarah 20% saving in time

10 hours @ Rs. 20 = Rs. 200 x 30% = Rs. 60 Bonus Amount

Bounus Amount per Hour = 60/10= Rs. 6

Aur finally isi tarah Balance 40% saving in time

20 hours @ Rs. 20 = Rs. 400 x 5% = Rs. 20 Bonus Amount

Bounus Amount per Hour = 20/20= Re. 1

can you please upload the final solution so i can tally with mine and do the changes

final solution meray mutabiq jo banta hai wo page # 1 per Jpeg format main , main ne upload ker diya hai.. Lakin mujhay bhi believe nahein k whether is it correct or not

Question 3

It attributes the job losses to employers increasing prices to deal with the higher wages , which would lower demand and therefore their need more workers as well as to some employers substituting machines or technology for workers  due to the higher cost of wages .

But business may respond to a higher and policy research, john Schmitt argues that they can benefit from improved efficiency and lower turnover a higher wages may lead employers to push ,the majority to work harder ,which can be preferable to cutting hours or workers . in fact ,the majority of fast food restaurants in Georgia and Alabama said they would respond to a minimum wages increase with higher performance standards . 

According to my knowledge my solution is as follow

Total earning of MR X

Working completion hours Mr. X is = 55

But fixed for job only 50hours @ 20

So he will be paid 50x20                = Rs.1000

 

Total earning of MR Y

Working hours(40) wages 40x20 = 800

His Working hours 40 out of 50hours

Saving in time 10hr out of 50hr so, = 50x40/100= 20% saving of time

First 10% saving hours        = 5x04 = Rs.20

For next 10% saving hours = 5x08 = Rs.40

                                                           Rs.60

Wages for working hours= 800

Add bonus of Rs.              =     60

  Total earning of Mr Y     = 860

 

Total earning of MR Z

wages 15hoursx20 = 300

His Working hours 15 out of 50hours

Saving in time 35hr out of 50hr so, = 35x100/50= 70% saving of time

First 10% saving hours = 5x04 =           Rs.20

For next 30% saving hours = 15x08 = Rs.120

For next 20% saving hours = 10x06 = Rs.60

For balance (10%)out of 70%=5x01= Rs. 05

                                 Bonus              Rs.205

Wages for working hours= 300

Add bonus of Rs.              =  205

 Total earning of Mr Z     = 505

                 

Asif bhai Mr. X ki earning 55 hours x 20 = Rs. 1100 banti hai, lakin aap ne 50 x 20 = Rs. 1000 li hai,,, ye point zara clear karain plz.. aap ne 55 hours ki bajaye 50 hour q liye Mr. X k liye... Please clear and guide me

which one is correct solution????

RSS

Latest Activity

Abdullah joined + M.Tariq Malik's group
13 minutes ago
+ Տehɑr Ƙհɑղ + updated their profile
32 minutes ago
MUHAMMAD LUQMAN liked + M.Tariq Malik's discussion EDU301 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material
1 hour ago
+ M.Tariq Malik replied to + M.Tariq Malik's discussion CS314 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material in the group CS314 Introduction to Cellular Networks
1 hour ago
+ M.Tariq Malik liked + M.Tariq Malik's discussion CS314 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material
1 hour ago
+ M.Tariq Malik's 14 discussions were featured
1 hour ago
+ M.Tariq Malik added a discussion to the group CS314 Introduction to Cellular Networks
1 hour ago
+ M.Tariq Malik replied to + M.Tariq Malik's discussion CS315 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material in the group CS315 Network Security
1 hour ago
+ M.Tariq Malik replied to + M.Tariq Malik's discussion CS315 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material in the group CS315 Network Security
1 hour ago
+ M.Tariq Malik liked + M.Tariq Malik's discussion CS315 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material
1 hour ago
+ M.Tariq Malik added a discussion to the group CS315 Network Security
1 hour ago
+ M.Tariq Malik replied to + M.Tariq Malik's discussion CS310 Current Mid Term Papers Fall 2019 (14 to 26 December 2019) & All Solved Past Papers, Solved MCQs & Helping Material in the group CS310 Open Source Web Application Development (PHP, PERL, CGI, Mysql)
1 hour ago

Today Top Members 

© 2019   Created by + M.Tariq Malik.   Powered by

Promote Us  |  Report an Issue  |  Privacy Policy  |  Terms of Service

.